• Последвайте ни:
Лепене на плочки

Лепене на плочки

Плочките са разнообразни по вид. От това зависят и техниките на работа, които ще се използват. Важно е, когато избирате плочки да имате предвид вида на помещението. За пода най-често се използват гранитогрес и теракот, а за стените фаянс.

Преди да започне лепенето, задължително условие е мястото да бъде добре почистено, а повърхността равна. За нанасяне на лепилото се използва маламашка. Добре свършената работа зависи от качеството на лепилото – лепилата с възможност за по-дълго отваряне допринасят за по-лесна работа и отлично залепване. Освен с маламашка майсторът трябва да разполага и с нивелир, отвес и мастар. Лепилото за плочки се разбърква с вода до получаване на еднородна смес. Изчаква се малко, разбърква се бавно и работата стартира. Маламашката се използва за нанасяне на лепилото, като се внимава да не се оставят празни места. По този начин няма да се получат кухини, което би довело до спукване на плочката. След като лепилото е поставено върху повърхността, се взема плочката и се поставя чрез притискане. Необходимо е да се следи фугите да бъдат еднакви. А това се постига с помощта на монтажни кръстчета. След като плочките са поставени е необходимо да се изчака 24 часа за да изсъхне лепилото.

Някои важни съвети при избора на плочки:

• Правилото, че цената отговаря на качеството напълно се отнася за плочките - колкото е по-висока е цената, толкова и качеството е по-добро
• Винаги трябва да се закупят малко повече плочки от предвиденото, защото иначе се поема риск да не стигнат
• Цялото количество плочки се закупува наведнъж, иначе се рискува след това избраният модел да липсва.
­


Таблица с цени

Плочки - труд

над 50 м²­

Цени

1

Фаянс, теракот


2

Фаянс, теракот диагонално редене


3

Цокъл - фабричен


4

Цокъл - рязан от нас


5

Фриз за стена и под


6

Подпрозоръчен плот


7

Обръщане на врати и прозорци (с лайсна)


8

Под с наклон в баня до 4м² (замазка и лепене)


9

Изработка на хастарна мазилка за плочки


10

Изграждане на кутия за тоалетна чиния


112

Завършени проекта

7

Служители

98

Доволни клиенти

119

Awards Won